nieuws

Restaurant eist excuses van Japanse gasten

Horeca

Een restaurant in China weigert sinds kort Japanse gasten wanneer ze geen excuus maken voor de rol van hun land in de tweede wereldoorlog. Dat heeft het horecabedrijf besloten, zo meldt het onafhankelijke Amerikaanse persbureau UPI.

‘We verwelkomen alle Japanse gasten in ons restaurant met een goede kennis van de geschiedenis’, aldus de restaurantmanager in de Chinese krant The City Evening News of Jilin. ‘Maar voor gasten die weigeren de feiten van de oorlog te aanvaarden, blijven we bij ons standpunt dat er geen plek is in ons restaurant.’

Jilin, in het noordoosten van China, was tijdens de tweede wereldoorlog geruime tijd bezet door Japanse militairen. De restaurantmanager meldt dat er sinds zijn eis tot excuus geen Japanse gasten meer hebben gegeten in het restaurant. Hij is echter meer verontrust over de afname van kennis onder jonge Chinezen over de Chinese situatie in de tweede wereldoorlog.

Reageer op dit artikel