nieuws

Restaurant tipt duikorganisatie over superkreeft

Horeca

De superkreeft van meer dan vier kilo die onlangs werd gevonden in de Oosterschelde is niet opgekocht door een restaurant maar door duikorganisatie Instructor Dive Development (IDD). Een restauranthouder tipte IDD over de opvallende vangst.

IDD betaalde 250 euro voor de kreeft. Daarmee komt een eind aan het vermoeden dat een restaurant het beest zou opkopen om het vervolgens te bereiden. Wel was een restaurant betrokken bij de uiteindelijke aankoop van IDD. Restaurant La Ronde in Spaarndam tipte de duikorganisatie over de recordvangst van kreeftenvisser Jan van Westenbrugge.

Van Westenbrugge ving het grote en nog volledig gave exemplaar in het Havenkanaal in de Oosterschelde. De kreeftenvisser noteerde een beest van meer dan zeventig centimeter lengte. IDD gaat het beest weer terugzetten in de Oosterschelde. De opbrengt van de kreeft gaat naar stichting De Luchtballon, die zich inzet voor kinderen met astma. ‘En nou hopen dat ik ‘m volgend jaar weer vang’, grapte Van Westenbrugge in de regionale krant PZC.

Reageer op dit artikel