nieuws

Restaurant viert jubileum met oude gerechten én prijzen

Horeca

Geen tarte tatin van ananas, kalfshaas gevuld met langoustine of Iers lamsvlees met een zalf van knolselderij. Maar een meloencocktail, karbonade en vruchtensorbet. Hotel-Restaurant De Meulenhoek uit Exloo viert op een bijzondere wijze haar 25-jarig jubileum. Personeel en gasten gaan de eerste week van april terug in de tijd en serveren louter gerechten van een kwart eeuw geleden.

‘We hadden niet zo’n zin in een feestje’, vertelt Erwin Swart van het driesterren hotelbedrijf in Drenthe. ‘Tijdens een overleg kwam het idee om terug te gaan in de tijd. Dus 25 jaar teruggaan qua menukaart, producten én prijzen. Onze vaste hotelgasten hebben we aangeschreven om van € 45,- bij te komen overnachten, ontbijten en dineren. Binnen een dag zaten onze veertien hotelkamers vol.’

Bij de traditionele gerechten op de menukaart van De Meulenhoek behoren in de jubileumweek prijzen van een kwart eeuw geleden. Zo is champignonsoep te verkrijgen voor € 1,75 en kost een vruchtensorbet € 2,75. Een scholfilet of halve kip serveert De Meulenhoek voor € 5,75.

Reageer op dit artikel