nieuws

Restaurants profiteren van spotgoedkope asperges

Horeca

De prijs van asperges daalt deze week enorm. Dat blijkt nu aspergetelers grote hoeveelheden van het witte goud uit de grond steken. Dit biedt restauranthouders goede mogelijkheden om flink te scoren met asperges.

Restaurants profiteren van spotgoedkope asperges

Door het warme weer van het afgelopen weekend zijn de asperges flink gegroeid. Op de velden in Brabant en Noord-Limburg worden duizenden kilo’s geoogst door meestal aspergestekers uit Polen en Roemenië.

‘We hebben wel vaker een hele drukke periode na warm weer, maar dat is altijd later in het seizoen’, aldus aspergeteler Toon van Aerts uit het Brabantse Heijbergen in De Telegraaf. ‘Nog nooit heb ik zo vroeg in het seizoen zoveel asperges gezien. Toen we vanochtend het plastic van de velden haalden, was alles helemaal wit van de koppen. We hebben heel lang moeten steken om alle asperges te oogsten.’

Van Aert verwacht dat de prijs op de veiling dramatisch naar beneden gaat. ‘Dat is natuurlijk niet goed voor ons als telers, maar de grote aanvoer zal maar van korte duur zijn. Het wordt al snel weer kouder, waardoor de asperges minder snel groeien. Daardoor wordt de aanvoer ook weer minder.’

Bekijk hier alle informatie over asperges, inclusief aantrekkelijke gerechten.

Reageer op dit artikel