nieuws

Restaurateur uit Deventer kandidaat voor parlement Italië

Horeca

De parlementsverkiezingen in Italië kent komend weekend een wel zeer opvallend persoon op de kandidatenlijst. Het gaat om restauranteigenaar Raffaele Natale uit Deventer. Natale vinden we terug op de officiële kieslijst waarop we onder andere ook Silvio Berlusconi vinden.

Restaurateur uit Deventer kandidaat voor parlement Italië

Dat meldt De Stentor. Natale is eigenaar van het Italiaans restaurant Cucina Italiana in Deventer. Hij staat op de lijst van de nieuwe partij Amare l’Italia. Die partij wil de Italiaanse cultuur in het buitenland beschermen. Natale is overigens op meerdere vlakken actief. Zo is hij naast horecaondernemer ook voorzitter van de Nederlandse belangenclub Horeca Italiana.

‘We vinden dat een Italiaans restaurant ook echt Italiaans moet zijn. Dat wil niet zeggen dat er alleen Italianen mogen zitten, maar wel dat er volgens de Italiaanse manier gewerkt wordt. Dus met originele Italiaanse producten en Italiaanse recepten’, aldus Natale over het belang van de politieke partij.

Amare l’Italia is opgericht door Italianen die in het buitenland wonen. Natale: ‘De partij bestaat nu drie maanden, dus we hebben niet veel tijd gehad. Ik ben er bij gevraagd en heb het gedaan omdat de partij hetzelfde idee heeft als Horeca Italiana. We willen de cultuur beschermen. Verder willen we hulp bieden aan mensen die terug willen naar Italië. Ook jongeren die daar willen studeren’.

De kans dat Natale ook daadwerkelijk in het Italiaanse parlement komt, schat hij zeer laag in. ‘Maar als ik er in kom, ga ik ook. Wie a zegt, moet ook b zeggen. Er zijn acht zetels voor partijen van Italianen in het buitenland. Ik hoop dat wij er daarvan eentje krijgen’, hoopt Natale.

Reageer op dit artikel