nieuws

Resultaat Scottish & Newcastle conform verwachting

Horeca

De Schotse bierbrouwerij Scottish & Newcastle heeft in de eerste helft van het op 1 april begonnen boekjaar de winst voor belastingen, afschrijving van goodwill en buitengewone posten weten op te vijzelen van 294 miljoen tot 316,3 miljoen pond sterling (455 miljoen euro). Het resultaat, dat dinsdag werd bekendgemaakt, komt overeen met wat analisten hadden verwacht.

Resultaat Scottish & Newcastle conform verwachting

De omzet groeide met 17 procent tot 3,03 miljard pond (4,36 miljard euro). De bestuursvoorzitter van Scottish & Newcastle, Sir Brian Stewart, verklaarde dat de resultaten de ‘succesvolle ontwikkeling’ van het concern weergeven.

Scottish & Newcastle is na de verkoop van haar pubs, hotels en restaurants een uitgebalanceerde onderneming geworden, aldus Stewart. Die verkoop, die in maart dit jaar werd aangekondigd, leverde het concern 2,5 miljard pond (3,6 miljard euro) op.

Reageer op dit artikel