nieuws

Retail wil af van cao-toeslag feestdagen

Horeca

DEN HAAG – De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) wil aanpassing van de cao om opening op zon- en feestdagen makkelijker te maken. De huidige personeelstoeslagen tot 300 procent hangen als een molensteen om de hals van de retailsector.

Retail wil af van cao-toeslag feestdagen

Dat zegt de RND in een persbericht. Aanleiding is de verwarring over de opening van winkels op Koninginnedag, waarbij slechts een deel van de winkeliers in Nederland de deuren zal openen. ‘De RND verwacht dat vakbonden bereid zullen zijn om de onredelijk hoge personeelstoeslagen ter discussie te stellen. Niet alleen in het belang van de concurrentiekracht van de detailhandel maar ook omdat er genoeg werknemers zijn die vrijwillig op feestdagen willen werken tegen een normaal cao-loon’, aldus de RND.

De toeslagen voor personeel variëren van honderd tot driehonderd procent. Daarom kiezen veel winkeliers er komende maandag voor om of de deuren dicht te houden of slechts beperkt open te zijn, terwijl de meeste Nederlanders graag willen winkelen op Koninginnedag. De cao moet volgens de RND worden aangepast aan de realiteit.

Reageer op dit artikel