nieuws

Rijverbod PSV’er na horecabezoek

Horeca

Het nuttigen van meerdere glazen champagne in een horecazaak is PSV-voetballer Damarcus Beasley duurt komen te staan. De politierechter heeft de aanvaller veroordeeld tot een boete van 1500 euro en een rijontzegging van zes maanden.

Rijverbod PSV’er na horecabezoek

De politie in Valkenswaard betrapte Beasley toen deze op 16 januari 2006 slingerend en snel accelererend was weggereden bij een horecazaak. Volgens Beasley had hij vijf glazen champagne op, met als gevolg een promillage van bijna drie keer meer dan in het verkeer is toegestaan.

De opgelegde straf wijkt fors af van de eis van zeven maanden onvoorwaardelijke rijontzegging en een boete van 700 euro. De officier van justitie zag als verzwarende omstandigheid dat Beasley in juni 2005 ook al met te veel alcohol achter het stuur was betrapt.

Reageer op dit artikel