nieuws

Robben-café in Bedum verandert in kolkend stadion

Horeca

Het is maar goed dat Arjen Robben niet scoorde. Want anders zouden de bezoekers van het naar hem genoemde café in Bedum de inventaris uit puur enthousiasme grondig verbouwd hebben. Maar ook zonder dat hij voor doelpunten zorgde was Arjen Robben de held in het bruine Oranje-café aan het Boterdiep. Zelfs op straat scandeerden zijn fans na afloop van de wedstrijd zijn naam.

Robben-café in Bedum verandert in kolkend stadion

‘Hij is de beste voetballer uit Groningen sinds de gebroeders Koeman. En misschien heeft hij nog wel meer talent’, zegt uitbater Gerrit Koning. Enkele weken geleden kwam hij op het idee om zijn café te vernoemen naar hun inmiddels in heel Europa bekende dorpsgenoot.

Koning kent Arjen Robben al vele jaren: hij ging al naar hem kijken toen hij als zesjarige pupil in Bedum voetbalde. Ook toen al was Robben een ongekend talent en zijn team won toen vaak met vijftien- nul of meer. ‘Arjen Robben moest in de tweede helft vaak in de achterhoede gaan spelen want hij maakte te veel doelpunten. Anders was het niet leuk voor de tegenstander’, zegt Koning.

Aan het begin van de avond is het tamelijk rustig in het café. Veel fans blijven thuis omdat men verwacht dat Nederland het toch niet zal redden. Maar vlak voor de wedstrijd zit het toch nog redelijk vol fans van Oranje en van Robben. Gerrit Koning zet een cd op, met het door hem zelf ingezongen lied ‘In het Robben café, kijk je voetbal op tv’. Naarmate de wedstrijd vordert schalt dit lied steeds vaker door de ruimte, afgewisseld met de Triomfmars. En als de zaal merkt dat Duitsland er uit ligt, klinkt het ‘Het is stil aan de overkant’. Het eindsignaal klinkt, de polonaise zet in. Groningen heeft een nieuwe voetbalheld.

Reageer op dit artikel