nieuws

ROC begint deeltijd horecaopleidingen

Horeca

Met ingang van het komende schooljaar, dat in september start, is het mogelijk om bij ROC A12 in Ede deeltijd opleidingen in de horeca te volgen.

ROC begint deeltijd horecaopleidingen

Studenten kunnen een baan combineren met het volgen van een MBO studie, een zogenoemde beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De deeltijd studies leiden op voor de beroepen horeca assistent (niveau 1), gastvrouw of gastheer (niveau 2 en 3) en kok (niveau 2 en 3).

Voor deze horecaopleidingen werkt ROC A12 intensief samen met hotel, theater- en congrescentrum De Reehorst en sinds kort ook met PTC+ in Ede. Bovendien heeft ROC A12 een InSchool Company: restaurant LaRana in Velp. Bij deze bedrijven werken studenten in de front office, bediening, keuken en catering.

‘We verwachten veel van deze nieuwe opleidingen’, zegt Desiree Simons, afdelingsmanager Hospitality & Recreatie, in Ede Stad. ‘Tijdens voorlichtingen en informatie avonden merken we dat er erg veel vraag is naar deze deeltijd opleidingen. Zowel bij aspirant-studenten als bij het bedrijfsleven.’

Op 12 juni houdt ROC A12 in Ede een informatieavond waar meer informatie in te winnen is over de nieuwe opleidingen.

Reageer op dit artikel