nieuws

ROC: ‘Marianne Jacobs beste leerling van Nederland

Horeca

Bij het ROC Zadkine opleidingencentrum Horeca & Toerisme in Rotterdam weten ze het bijna zeker: leerling Marianne Jacobs (tevens werkzaam bij Kleijweg’s Stads-koffiehuis in Delft) is de beste leerling van Nederland in haar vakgebied. Op het diploma uitvoerend horecaondernemer van Jacobs staan drie negens vermeld.

‘Jacobs maakte een nieuw ondernemersplan op basis van een nieuwe formule, wat zorgde voor een nieuw thema, namelijk Het Sprookje. Het ondernemingsplan en de mondeling verdediging ervan leverde haar tweemaal een negen op. Voor het vak operationeel management haalde ze ook een negen’, zo meldt het persbericht van het Rotterdamse opleidingscentrum op trotse toon.

Jacobs begon in 2000 aan haar studie HOCBF (horecaondernemers, café-bar en fastfood), een driejarige opleiding waarbij ze in het derde jaar een leerplaats vond bij het Delftse horecabedrijf Kleijweg’s Stads-koffiehuys. Ze vervolgt haar scholing in september met de opleiding Food & Business aan de Hogeschool INHOLLAND te Delft. Jacobs werkte verder bij Taverna Risorante Domani in Rotterdam (mei 2001-mei 2002), Jacqmotte Coffee Roaster te Rotterdam (februari 2001) en Kleyweg’s Stads-koffiehuis in Delft (juli 2002-juli 2003).

Reageer op dit artikel