nieuws

ROC ontruimd door handgranaat

Horeca

In Nijmegen zijn dinsdagochtend omstreeks 11.00 uur twee scholen ontruimd, nadat aan de Hatertseweg een plastic tas werd gevonden met daarin een handgranaat. Kort voor 13.00 uur stelde het Explosieven Opruimings Commando (EOC) vast dat het hier ging om een echte, hedendaagse handgranaat met de pin er nog in.

ROC ontruimd door handgranaat

Verdere informatie over de herkomst kan de politie nog niet geven. De conciërge van de school vond de witte plastic tas in de struiken op het terrein van het ROC aan de Kamerlingh Onnesstraat.

Ook de vmbo-school aan de overkant van de Hatertseweg is uit voorzorg ontruimd. Het ROC heeft driehonderd leerlingen, de vmbo-school vierhonderd. De politie sloot eveneens anderhalve kilometer van de Hatertseweg af, een drukke en belangrijke weg in Nijmegen. Dat leidde tot verkeersopstoppingen.

Reageer op dit artikel