nieuws

ROC van Twente gaat HMSHost trainen

Horeca

HMSHost Schiphol Airport en ROC van Twente zijn een intensieve samenwerking aangegaan om het niveau van medewerkers van HMSHost naar een hoger niveau te brengen. ROC van Twente gaat de opleiding verzorgen voor ruim zeshonderd medewerkers.

ROC van Twente gaat HMSHost trainen

Op Schiphol worden ruim 70 horecaverkooppunten zoals bars, foodcourts, restaurants, een vergadercentrum en hotel gerund door circa 1.400 medewerkers van HMSHost. Het verhogen van de kwaliteit van dienstverlening en ook het bieden van carrièreperspectief, staan bij HMSHost hoog in het vaandel, zo laat HMSHost weten. Het ROC van Twente, zoals uit de naam al blijkt uit Twente, reist wekelijks af naar Amsterdam om daar nu ruim 100 medewerkers te scholen.

Het project heeft een looptijd van vijf jaar en in totaal krijgen 600 medewerkers de mogelijkheid om te werken en te leren tegelijk. Via de HMSHost Academy biedt het ROC van Twente vier BBL-opleidingen aan op verschillende opleidingsniveaus. Dit betekent dat de medewerkers van HMSHost naast hun baan tijd krijgen om te studeren om een mbo-diploma te behalen.

Er zijn vaste academiedagen ingepland waar klassikaal training wordt gegeven. Het ROC van Twente heeft een speciale e-learning op maat gemaakt, waarmee de deelnemers zowel klassikaal als digitaal de benodigde theorie leren.

Op maandag 12 december start HMSHost met het unieke e-learning traject door middel van een open dag. Tijdens de open dag worden medewerkers en praktijkbegeleiders volop in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met diverse methodieken. Zo is er een workshop gastheerschap, een workshop over wijn-en-spijs combinaties en kunnen er taal- en rekentesten worden uitgeprobeerd.

Reageer op dit artikel