nieuws

Rooi Pannen kan toestroom leerlingen niet aan

Horeca

Horecaschool De Rooi Pannen in Breda groeit uit zijn jasje. Het huidige gebouw is niet meer in staat de grote toeloop van studenten te herbergen. De Rooi Pannen ziet verbouw of nieuwbouw als enige oplossing.

Rooi Pannen kan toestroom leerlingen niet aan

De Rooi Pannen verwacht de komende drie jaar een flinke toename van het aantal leerlingen. Dat betekent dat er binnen drie jaar tussen de dertien- en veertienhonderd leerlingen horeca-, toerisme- en recreatie-onderwijs volgen in Breda.

De school denkt nu hard na om dit toekomstige luxe probleem op te lossen. Gedacht wordt aan twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is het verbouwen van het huidige pand. De tweede optie is om een compleet nieuw gebouw te bouwen.

Deze optie lijkt het mist haalbaar, omdat de school nog geen drie jaar geleden bijna zeven miljoen investeerde in de renovatie van het huidige pand.

‘Wat de uitslag ook wordt, haast is geboden. Eind van dit jaar moet de kogel door de kerk zijn. Zodat we snel met de bouw kunnen beginnen en over drie jaar klaar zijn voor het gegroeide aantal studenten’, aldus voorzitter Tiny Pheninckx van het College van Bestuur van de Rooi Pannen in BN/DeStem.

Reageer op dit artikel