nieuws

‘Rookverbod horeca in regeerakkoord

Horeca

Een rookverbod voor de horeca moet opgenomen worden in een nieuw regeerakkoord. Dat zegt Clean Air Now (CAN). De anti-rookclub heeft daarom de formatieonderhandelaars Balkenende, Bos en Rouvoet een rookvrij ontbijt aangeboden.

‘Rookverbod horeca in regeerakkoord

‘We grijpen alle mogelijkheden aan. We willen dat er nog dit jaar een rookvrije horeca komt. Dit moet worden opgenomen in het nieuwe regeerakkoord waarover nu wordt onderhandeld. De horeca houdt zich van geen kant aan de afspraken’, aldus Jan Pompe van CAN in een interview met BNR Nieuwsradio.

60.000 handtekeningen

Pompe: ‘De horeca verzet zich ten onrechte tegen een rookverbod. In Ierland en Italië heeft het verbod positieve effecten, op een enkele kroeg na. Uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de rokers tevreden is over een rookvrije horeca’.

Tijdens het rookvrije ontbijt voor Jan-Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en André Routvoet (ChristenUnie) overhandigde CAN ruim 60.000 handtekeningen om zo de onderhandelaars te overtuigen. Alleen Routvoet en CDA’er Maxime Verhagen waren aanwezig om de handtekeningen in ontvangst te nemen.

Tip:

Praat mee over wel of geen rookverbod in horeca

Zie ook:

Uitleg over stappenplan Roken van KHN

Reageer op dit artikel