nieuws

Rookverbod in Duitse horeca

Horeca

De regeringsleiders van de zestien Duitse deelstaten zijn het donderdag eens geworden over een algeheel rookverbod in de horeca. Er zijn echter tal van uitzonderingen op mogelijk.

Rookverbod in Duitse horeca

Zo mag in restaurants gerookt worden in geheel afgesloten, aparte ruimtes voor rokers. Ook kunnen restaurants ontheffing van het rookverbod krijgen als het etablissement te klein is voor een aparte rookruimte of als er behalve de eigenaar niemand werkt.

De parlementen van de deelstaten moeten nog instemmen met de regeling. Naast de donderdag afgesproken regeling voor de horeca wordt komend voorjaar in de Bondsdag een federaal rookverbod besproken in openbaar vervoer, ministeries en rechtbanken.

Zie ook:

Geen nationaal rookverbod Duitsland (dec, 2006)

Reageer op dit artikel