nieuws

Rookverbod in Engelse horeca

Horeca

Na Schotland en Ierland komt er nu ook een rookverbod in Engeland. In horeca- en cateringbedrijven, kantoren, winkels en openbaar vervoer geldt vanaf 1 juli volgend jaar een rookverbod. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Patricia Hewitt bekendgemaakt.

Rookverbod in Engelse horeca

Volgens Hewitt zorgt het rookverbod ervoor dat duizenden mensenlevens worden gered en duizenden anderen worden beschermd. ‘Alle werknemers, inclusief de mensen in cafés en clubs, hebben het recht op een veilige werkomgeving’, aldus Hewitt.

Aan het besluit ging een lange discussie vooraf. Voorstanders van een rookverbod wijzen op de in hun ogen ongezonde situaties waarin mensen in aanraking komen met rook. Tegenstanders stellen dat een rookverbod voor de horeca dramatische economische gevolgen kan hebben.

Reageer op dit artikel