nieuws

Rookverbod nu ook in Engeland

Horeca

Na Schotland, Wales en Noord-Ierland geldt sinds zondag ook in Engeland een rookverbod op afgesloten plaatsen als bars, de werkplek en openbare gebouwen. Horecazaken lieten lange tijd weten geen zin te hebben in zo’n verbod.

Rookverbod nu ook in Engeland

De invoering betekent dat nu in heel het Verenigd Koninkrijk speciale wetgeving geldt om burgers te beschermen tegen ‘meeroken’. Daardoor sterven in het land elk jaar zeker zeshonderd mensen, aldus artsen.

De wetgeving in Engeland kent een paar uitzonderingen, aldus Britse media. In gevangenissen, op booreilanden, in speciaal daarvoor aangewezen hotelkamers en – indien artistiek verantwoord – tijdens toneelspel in theaters mag nog een sigaretje of sigaartje worden gerookt.

Reageer op dit artikel