nieuws

Rotterdamsch Studenten Corps viert negentigste verjaardag met Container City

Horeca

Rotterdamse studenten hebben in de haven met tweehonderd zeecontainers een heuse stad gebouwd. ‘Container City’, dat donderdag zijn deuren opende, is de komende twee weken toneel van veel feesten.
De studenten bouwden in en om de containers disco- en loungezalen, restaurants, een waterval en een strand, en voor de party’s vliegen ze zelfs dj’s uit New York en Parijs in. Dit alles om de negentigste verjaardag van het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC) groots te vieren. Bezoekers van buiten zijn op 14 en 17 juli welkom.
,,We wilden voor het lustrum zelf wat maken”, vertelt Jan-Hein Lakeman, president van de RSC-lustrumcommissie. ,,We dachten aan iets typisch Rotterdams, en kwamen toen bij containers uit. Dat zijn de bouwstenen van de economie, en de komende weken de bouwstenen van ons feest.”
De studenten legden hun plan voor aan het Havenbedrijf Rotterdam, dat pier 4 in de Waalhaven beschikbaar stelde. Enkele havenondernemingen reageerden ook enthousiast en steunden het project. ,,Voor hen is het belangrijk dat de jongeren de haven leren kennen. Ze hebben straks vers bloed nodig”, aldus Lakeman.
Maar Container City is bovenal het werk van meer dan vijfhonderd RSC-studenten, die vanaf mei 2003 in touw zijn. Lakeman en zijn bestuur zetten er zelfs de studie voor stop. ,,Dingen die je op de universiteit leert, kunnen we hier toepassen”, relativeert hij.
Bezoekers van de stad komen door een container binnen. Ze betreden een binnenplein, dat elke dag in een andere wereldstad is omgetoverd. In de nabijgelegen hoofdzaal en oriëntal lounge vinden de meeste studentenfeesten plaats. Verhitte feestgangers kunnen uitblazen op een strandje, met uitzicht op de kranen en schepen van de Rotterdamse haven. De containers in de stad hebben allerlei functies, variërend van garderoberuimte tot koelcel. Ook de stadsmuren zijn uit containers opgetrokken. Het lustrum begon donderdag met een speciale dag voor duizend verstandelijk gehandicapten. In het weekeinde ontvangt de containe

Reageer op dit artikel