nieuws

Roze Maandag wil geld van horeca en gemeente Tilburg

Horeca

De organisatie van de Roze Maandag wil dat de gemeente Tilburg, horecaexploitanten en kermisexploitanten mee gaan betalen aan dit homo-integratie-evenement tijdens de Tilburgse kermis. Dat is noodzakelijk om het evenement in Tilburg te houden.

Dat zegt H. Krol, voorzitter van de Stichting Roze Maandag en hoofdredacteur van de Gay Krant. Hij zegt van twee grote Nederlandse steden het aanbod te hebben gekregen om het evenement van Tilburg over te nemen. De steden hebben ook geld geboden om het evenement binnen te halen. Krol wil niet zeggen om welke steden het gaat en om wat voor bedrag het gaat.

Aanleiding van de mogelijke verplaatsing van Roze Maandag zijn de conflicten die dit jaar rond het evenement ontstonden. Het stadsbestuur verbood horecaondernemers buitenevenementen zoals optredens op podia en grote terrassen te organiseren, maar gaf wel toestemming voor een groot feest tijdens Roze Maandag. Dit schoot de ondernemers in het verkeerde keelgat.

’Tot nu toe heb ik letterlijk alles uit eigen zak betaald’, zegt Krol, terwijl iedereen er van profiteert. Vroeger was de maandag op de kermis rustig. Nu komen er 300.000 mensen. Daar wordt aan verdiend.’Hij denkt dat hij enkele duizenden euro’s nodig heeft om het evenement te organiseren. Een woordvoerder van de kermisexploitanten stelt dat de Tilburgse kermis ook zonder Roze Maandag kan. ‘Nu is het heel druk op die maandag en blijven de mensen op zondag en dinsdag weg. Het maakt voor ons niet veel verschil.’ De verantwoordelijke wethouder van kermiszaken, H. Janssen, wil niet ingaan op de eisen van Krol.

Reageer op dit artikel