nieuws

Ruzie over monument uitgaansslachtoffer

Horeca

De plaatsing van een monument voor de vorig jaar in het uitgaansleven van Leeuwarden vermoorde Manuel Fetter heeft tot een knallende ruzie geleid binnen de Friese stad. Fetter werd destijds op brute wijze gedood, nadat hij na een avondje stappen een opmerking maakte richting jongeren over kapot gegooide bierflesjes.

De familie van Fetter en een groep sympathisanten willen dat het ruim 2,5 meter hoge monument in de Leeuwarder binnenstad komt. De gemeente heeft daar echter een stokje voor gestoken, omdat het kunstwerk volgens haar niet binnen het historisch stadsbeeld past. ’Als het college van B en W het zo goed weet, moeten ze zelf maar met een monument komen’, zei woensdag Wyb Feddema, raadslid en zegsman van de sympathisanten.

De 32-jarige Fetter werd in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 september 2004 in de Friese hoofdstad doodgestoken. Het slachtoffer zou ook zijn geschopt en met een kettingslot geslagen. Volgens de oudere broer van het slachtoffer maakte hij na een avondje stappen met zijn vriend alleen een opmerking over een kapot gegooid bierflesje.

Reageer op dit artikel