nieuws

’s Werelds oudste rijst ontdekt in Zuid-Korea

Horeca

Archeologen hebben in Zuid-Korea de voor zover bekend oudste gekweekte rijstsoort in de wereld ontdekt. Daarmee wordt de registreerde oorsprong van het volksvoedsel van Azië met duizenden jaren teruggedrongen. Dat heeft prof. Lee Yung-Jo van de Chungbuk Universiteit in Cheongju woensdag gemeld.

Radioactieve bepaling van de leeftijd van 59 verkoolde rijstkorrels die in het midden van Zuid-Korea zijn gevonden, heeft aan het licht gebracht dat die 14.000 tot 15.000 jaar geleden zijn verbouwd. Tot nu toe werden verkoolde rijstkorrels in China van ongeveer 11.000 duizend jaar geleden als de oudste geteelde rijst beschouwd.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel