nieuws

Schade vuilstakingen niet te verhalen

Horeca

Horecaondernemers in Amsterdam kunnen de schade als gevolg van het vuil op straat door stakingen van reinigingsmensen, niet verhalen. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Amsterdam weten.

Schade vuilstakingen niet te verhalen

Door de staking van het reinigingspersoneel hopen de vuilniszakken zich op in de stad en zo ook bij horecazaken en uitgaanspleinen. De kans is groot dat gasten niet naar binnen stappen wanneer er veel vuil voor de horecazaak ligt.

Reinet Krijger van KHN Amsterdam laat weten dat er veel gebeld wordt over de situatie. ‘Mensen ergeren zich aan het vuil. We hebben geen zicht op de schade als gevolg van de stakingen. Er is eerder sprake van imagoschade. Maar alles valt binnen het stakingsrecht, dus de schade valt niet te verhalen’.

KHN zegt via MKB in overleg te zijn met de gemeente. Krijger: ‘We hopen dat de gemeente wat soepeler wordt, bijvoorbeeld in het opslaan van afval. Wat je nu ziet is dat veel ondernemers zelf de straat schoonvegen maar dan niet weten waar ze met het afval naartoe moeten’.

De gemeente heeft de plicht in actie te komen wanneer de hygiëne in gevaar komt. Tot die situatie lijkt het voorlopig niet te komen.

Reageer op dit artikel