nieuws

Schlecker nadert grens 250 drogisterijen

Horeca

AMSTERDAM – Discountdrogist Schlecker heeft in vijf jaar tijd ruim tachtig nieuwe winkels geopend in Nederland. Daarmee komt het totaal aantal vestigingen op 234. De keten is voora sterk in het oosten van Nederland.

Schlecker nadert grens 250 drogisterijen

Dat staat in een formuleprofiel dat het tijdschrift Food Personality publiceerde. De van oorsprong Duitse winkelketen groeide vooral in plaatsen waar het bedrijf al winkels had. Zo tellen Arnhem en Breda intussen ieder vijf vestigingen en zijn er vier Schleckers te vinden in Groningen.

De gemiddelde vestiging van de discountdrogist is 145 vierkante meter groot, waarbij Arnhem de lokatie is voor de grootse vestiging, met een oppervlakte van 275 vierkante meter. De kleinste (89 m2) zit in Tilburg. Het klantenbestand bestaat vooral uit minder kapitaalkrachtige ouderen. Jonge ouders en allochtonen weten het minst de weg naar Schlecker te vinden.

Reageer op dit artikel