nieuws

School brengt horecaleerlingen in aanraking met kunst

Horeca

Burgemeester Schneiders van Heemskerk heeft in het VMBO-restaurant van het Kennemer College een expositie van de kunstschilder Henk Sentel geopend. Doel van de expositie ‘Kunst en Consumptie’ is om horecaleerlingen in contact te brengen met kunst.

Het idee is afkomstig van Fred Weide, docent aan het Kennemer College. Weide vindt het belangrijk dat horecaleerlingen vroegtijdig in aanraking komen met kunst. ‘Een kind dat opgroeit in een gezin dat actief is met cultuur, steekt daar veel van op en vertoont blijvende interesse. Ook zijn er veel mensen die als kind weinig kans hebben gehad om met cultuur in aanraking te komen. Dit heeft te maken met het sociale milieu en opvoeding’, aldus Weide in een toelichting.

Het gaat Weide vooral om het aanscherpen van smaak en kwaliteitsbesef én het ontwikkelen van stijl en schoonheid. ‘Het is te vergelijken met haring. Wanneer je wilt dat een kind het lekker vindt, dan moet je een kind hierin stimuleren. En stimuleren betekent niet door de strot duwen’.

De expositie is te zien tijdens een diner of lunches in Restaurant Kennemer College op de school in het Noord-Hollandse Heemskerk. Tijdens de opening op 4 oktober bereidde en serveerde leerlingen de onderwijsinstelling de hapjes en dranken voor diverse genodigden.

Reageer op dit artikel