nieuws

Schoolcafetaria plundert rekening leerlingen

Horeca

De uitbaatster van een schoolcafetaria moet voor de rechter verschijnen, nadat ze een flink bedrag van de rekening van leerlingen had afgeschreven. De vrouw is inmiddels ingesloten.

Schoolcafetaria plundert rekening leerlingen

Het voorval gebeurde in een school in Hampstead in de Amerikaanse staat New Hampshire. Terry Moulton plunderde de rekeningen van leerlingen door het betaalkaartsysteem te manipuleren. De zwendel kwam aan het ligt, toen een verontruste moeder alarm sloeg bij de schoolleiding.

De schooldirectie startte daarop een onderzoek en stelde vast dat het niet om een alleenstaand geval ging. Moulton, die werkzaam was voor een cafetariabedrijf en ingehuurd werd door de school, bekende.

Ze bleek al twee jaar geld af te schrijven van betaalkaarten die de leerlingen gebruiken om de lunchmaaltijden van de scholieren te bekostigen. Het zou gaan om het achteroverdrukken van minimaal duizend dollar.

Reageer op dit artikel