nieuws

Schoolhotel troeft tophotels af bij award-uitreiking

Horeca

The College Hotel in Amsterdam heeft de Hospitality & Style Award 04/05 gewonnen. Het nieuwe hotel van ROC Amsterdam troefde in de designwedstrijd gerenommeerde zaken als Lloyd Hotel (Amsterdam) en Grand Winston Hotel (Rijswijk) af. Ook de trendy horecazaken Cineac, Now & Wow en Florian vielen in de prijzen.

Schoolhotel troeft tophotels af bij award-uitreiking

Cineac, de zaak van veelzijdig horecaondernemer Duncan Stuttenheim, won in de categorie Best New Style. ‘Fantastisch, deze prijs. Weer een hoogtepunt voor ons bedrijf. Al hebben we ook dieptepunten gekend in de ruim één jaar dat de zaak open is. Ondanks een omzet van 3,2 miljoen euro, draaien we verlies’, aldus Stuttenheim tijdens de award-uitreiking op de loungeboot Supperclub in Amsterdam gisteravond. De andere genomineerden in deze categorie waren Brasserie Harkema (Amsterdam), Floow (Den Haag) en Thaiphoon (Roermond).

De beste nieuwe club is Now & Wow in Rotterdam. De zaak van Ted Langenbach, die zelf voor dringende zaken in Portugal verblijft, troefde Jackie RC (Rotterdam), Players Entertainment Club (Zoetermeer) en Culture Club (Gent) af.

In de categorie Best New Bar Design ging de hoofdprijs naar Florian in Arnhem. Eigenaar Roderik Kuijpers kon zijn geluk niet. ‘Geweldig! We hebben drie-dubbeldik nagedacht over dit concept. Het is ook leuk voor Arnhem. Zetten we die stad ook weer op de kaart.’ De award ging aan de Amsterdamse zaken Jimmy Woo, Werck en The Mansion voorbij.

De wedstrijd Hospitality & Style Awards 04/05 werd voor de tweede maal gehouden. Het evenement is onderdeel van de designbeurs Bar:nl. Organisator is het vakblad Theme:nl.

Juryrapport Best Hotel Design

Juryrapport Best New Club

Juryrapport Best New Bar Design

Juryrapport Best New Style Venue

Reageer op dit artikel