nieuws

Schrijver bekend cafélied geëerd

Horeca

Breda heeft de schrijver van het nostalgische horecalied ‘Het kleine café aan de haven’, Pierre Kartner, geëerd. Kartner, beter bekend als Vader Abraham, werd op een bijzondere avond in het zonnetje gezet.

Vader AbrahamIn zijn thuisstad Breda was woensdagavond een feest met de titel Breda zingt Pierre. Het feest werd gehouden in popcentrum Mezz en was een geschenk aan de vorig jaar zeventig jaar geworden Kartner. Artiesten uit de regio zongen de ‘smurfenvader’ toe.

Pierre Kartner schreef meer dan duizend liedjes, veelal voor andere artiesten. Zelf was hij naast ‘Het kleine café aan de haven’ succesvol met ‘Het Smurfenlied’. Uit een onlangs gehouden peiling op Zibb.nl/horeca over liedjes waarin de horeca een rol speelt, belandde ‘Het kleine café aan de haven’ op nummer drie in de top-15, achter André Hazes (‘De hoogste tijd’), en The Eagles (‘Hotel California’).

Reageer op dit artikel