nieuws

ScooterBob vooral in trek bij zakenmensen

Horeca

Vooral zakenmensen kiezen na een avondje stappen steeds vaker voor de scootertaxi ScooterBob. Dat meldt onderneemster Irene de Boer uit Alkmaar. De Boer is de jongste fanchisenemer van de snel groeiende taxidienst.

‘Ik vervoer vooral bemiddelde klanten. Mensen met veel verantwoordelijkheid, die net te veel hebben gedronken, maar niet zonder auto naar huis willen. Makelaars bijvoorbeeld en heel veel mensen uit de horeca zelf’, aldus de ‘scooterbabe’ in het Noordhollands Dagblad.

De Boer startte anderhalf weer geleden met haar dienst in Alkmaar. Dit na voorbeelden in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Tilburg en Haarlem. Ze heeft twee scooters van elk dertig kilo zwaar die ze in en uit kan klappen. ‘Daarmee rijd ik naar de klant. De scooter vouw ik in elkaar en die gaat in een luchtdichte tas. Kan-ie zo in de kofferbak.’

Cafés en restaurant reageren razend enthousiast op de ScooterBob. ‘In de horeca zijn ze blij met ons en ook worden we gesteund door 3VO. We rekenen drie euro voorrijkosten, dan twee vijftig per kilometer en twee euro voor kilometers boven de tien kilometer. De meeste ritjes zijn zeven of acht kilometer.’

ScooterBob begon twee jaar geleden in Rotterdam. Het is opgericht door de toenmalige student economie Kasdorp. Hij zag tijdens zijn werk achter de bar van een golfclub geregeld mensen met een slok op achter het stuur stappen. Kasdorp begon als chauffeur op afroep en rolde het concept vervolgens uit in diverse grote steden.

Reageer op dit artikel