nieuws

Sectoren willen Theo Ruijs als voorzitter KHN

Horeca

De sectorvoorzitters van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zien Theo Ruijs het liefst als nieuwe voorzitter van de branchevereniging. Ruijs heeft een brede bestuurlijke ervaring en een groot netwerk, en krijgt daardoor ‘de volle tweeduizend procent steun’ vanuit de sectoren.

Sectoren willen Theo Ruijs als voorzitter KHN

Dat zegt Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van KHN. Hazen zegt dat de andere sectorvoorzitters met hem op één lijn zitten qua enthousiasme voor Theo Ruijs.

Theo Ruijs runt samen met twee broers het bekende horecabedrijf Figi in Zeist. Daarnaast is hij bestuurlijk actief voor de Provincie Utrecht en voorzitter van Gastvrij Nederland-Nationale Raad voor Toerisme, Recreatie, Horeca en Vrije Tijd. Lokaal is hij actief als voorzitter van Zakelijk Zeist en bestuurslid van Stichting Zeist Promotie.

Theo Ruijs

Hazen reageert desgevraagd op de kandidaatstelling van Toon Naber, voorgedragen door de voordrachtscommissie van KHN. ‘Wij hebben als sectoren Theo Ruijs in december vorig jaar al naar voren geschoven als kandidaat opvolger van Hajé de Jager. Hij heeft zich toen kandidaat gesteld’, aldus Hazen.

Hotelvoorman Hazen stelt dat Ruijs brede ervaring heeft in de hotellerie en kan terugvallen op een groot netwerk. Verder onderstreept Hazen dat hij Toon Naber eveneens een goede kandidaat vindt.

Volgens Hazen ligt de bal nu bij Ruijs. ‘Als Theo zijn kandidatuur handhaaft, steunen wij hem voor tweehonderd procent. Maar de bal ligt echt bij hem. Wij kunnen alleen advies uitbrengen. We hebben geen stemrecht.’

Op 1 juni spreekt de Ledenraad van KHN zich uit over de kandidatuur van de voordrachtscommissie. Het is reglementair mogelijk dat Ruijs zich dan als tegenkandidaten opwerpt. Hajé de Jager stopt na het volmaken van twee termijnen als voorzitter van KHN.

Reageer op dit artikel