nieuws

Sergio Herman blijft beste chef van Nederland

Horeca

Het Nederlands Culinair Genootschap ‘Knoopjelos’ heeft Sergio Herman van Oud Sluis unaniem tot beste chef-kok gekozen. Daarmee prolongeert hij de titel die hij vorig jaar opeiste. ‘Oud Sluis is tot op heden het enige restaurant dat bij het Nederlands Culinair Genootschap een perfecte beoordeling heeft weten te behalen, een hoogstandje dat Sergio in 2005 zelfs nog twee keer wist te behalen.

Sergio Herman blijft beste chef van Nederland

Dat stelt het genootschap in een persverklaring. Het genootschap prijst de perfect op elkaar afgestemde innovatieve en uitgebalanceerde gerechten van Herman met de wijnen die worden gekozen door maître Geoffrey Henderikse. Deze eindigde op de tweede plaats van de verkiezing van de beste sommelier van het land. ‘Oud Sluis is nog steeds het beste restaurant van Nederland’, aldus de culinaire kenners van het genootschap.

De prijs voor beste gastheer / sommelier viel eveneens in het zuiden des lands, en kwam op naam van Alwin Houwing van restaurant Linnen in Oisterwijk. ‘Niet alleen de fenomenale wijnkeuzes bij de gerechten van chef-kok Ronald Tausch (die tevens zelf de 3e plaats bezet in de ranglijst voor beste chef-kok) maken deze uitverkiezing zeer verdiend, maar zeker ook het niet aflatende enthousiasme en de gastvrijheid van Houwing, en de totaalervaring die bij Linnen wordt neergezet. Restaurant Linnen is een rising star in de Nederlandse culinaire wereld, en een restaurant waar we nog veel van zullen horen’, stelt het genootschap.

Reageer op dit artikel