nieuws

Sex.eu troeft Hotel.eu af

Horeca

Hotel.eu is het op één na populairste .eu-domeinnaam, gevolgd door Travel.eu. Sex.eu is ronduit het meest populair. Dat blijkt uit het aantal aanvragen van eu-domeinnamen die zijn geregistreerd door de centrale domeinbeheerder in Brussel.

Dat meldt provider Tiscali. Bedrijven in de Europese Unie hebben tot vrijdagmiddag ruim 175.000 keer een aanvraag gedaan voor een .eu-domein. Ruim 25.000 aanvragen zijn afkomstig uit Nederland.

De aanvragen worden sinds 7 december 2005 geregistreerd. Op de eerste dag kwamen al 100.000 aanvragen binnen. Duitsland is met 55.000 aanvragen koploper. Het Vaticaanstad sluit met twaalf verzoeken de lijst.

Op de eerste dag kwamen er 108 aanvragen binnen op Hotel.eu. Sex.eu mocht zich verheugen in 204 aanvragen. Als snelste werd tickets.eu geregistreed. Deze domeinnaam werd in minder dan twee seconden na het startsein geclaimd. Op 7 april 2006 worden de toegewezen domeinnamen vrijgegeven.

Reageer op dit artikel