nieuws

Sheraton zwaar getroffen door bom

Horeca

Het Sheraton Hotel in Bagdad is getroffen door een zeer krachtige autobom. Volgens de eerste berichten in Irak zijn daarbij bijna twintig mensen om het leven gekomen waaronder hotelmedewerkers en bewakers. Ook het nabij gelegen Palestine Hotel is geraakt.

Sheraton zwaar getroffen door bom

Totaal gaat het om drie gelijktijdige aanslagen. In de getroffen hotels verblijven veel buitenlandse journalisten. De autobommen ontploften in of vlak bij het bewaakte complex waar zich het Sheraton en het Palestine hotel bevinden. De explosies veroorzaakten enorme rook- en stofwolken. De hotels zijn flink beschadigd door de explosies.

Ooggetuigen meldden dat een van de autobommen explodeerde toen de wagen tussen de twee hotels in reed. Op televisiestation CNN is te zien hoe een cementwagen explodeert. De begane grond van het Sheraton hotel zou zwaar beschadigd zijn. Door de klap sneuvelden ook de ramen en gevels van een groot aantal andere gebouwen. Zeker vijftien mensen raakten gewond.

Reageer op dit artikel