nieuws

Six Continents opgesplist in twee aparte bedrijven

Horeca

Vanaf 15 april wordt de horeca multi-national opgesplitst in twee aparte bedrijven. De hotel-divisie gaat onfhankelijk verder onder de naam Inter-Continental Hotel Group, onder leiding van de financiele topman Richard North.

Een gedeelte van de winst van de verkoop van de Bass Brouwerij (aan Interbrew) wordt teruggegeven aan de aandeelhouders. Six Continents was niet in staat de afgelopen 24 maanden, sinds de verkoop van Bass Bier, een overname kandidaat te vinden in de internationale hotelindustrie. Zowel onderhandelingen met Hilton, Meridien, Marriott en Starwood zijn op niets uitgelopen.

Een van ’s wereld grootste hotelbedrijven ondergaat haar zoveelste naamsverandering in de laatste 10 jaren Holiday-Inn Hotels, Bass Hotels, Six Continents Hotels en nu dan Inter-Continental Hotels.

Reageer op dit artikel