nieuws

SK nr. 2 Pleidooi KHN voor één inspectiedienst

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) pleit voor één inspectiedienst om alle regels op het gebied van veiligheid, hygiëne en ARBO te handhaven. Dat maakte KHN begin januari bekend.

Volgens KHN zijn de huidige wettelijke voorschriften vaak tegenstrijdig en worden ze door verschillende instanties gecontroleerd. Eén inspectiedienst moet daar een einde aan maken. Ook kan de controle daardoor efficiënter worden uitgevoerd.
KHN gaat bij diverse ministeries pleiten voor de centrale inspectiedienst. De organisatie benadert al haar 18.000 leden om hen nog eens extra te wijzen op de noodzaak van goede brandpreventiemaatregelen en investeringen in veiligheid. Dit gebeurt naar aanleiding van de cafébrand in Volendam.
Ook roept KHN alle leveranciers van versieringen aan horecabedrijven op om op het etiket te vermelden of het materiaal brandveilig is of niet. Zo kunnen horecaexploitanten beter inschatten of de versiering nog brandwerend moet worden gemaakt of al is geïmpregneerd. KHN doet dit met het oog op de carnavalsversieringen die in februari in veel horecazaken zullen hangen.

Reageer op dit artikel