nieuws

SK nr. 22 Toepassing hygiënecode laat te wensen over

Horeca

Uit het Jaarverslag 1999 van de Keuringsdienst van Waren blijkt dat vrijwel alle cafetariahouders in het bezit zijn van een hygiënecode. De toepassing van de hygiënecode laat echter nog te wensen over.

Tachtig procent van de zevenduizend onderzochte horecabedrijven neemt voldoende maatregelen ter voorkoming van kruisbesmetting. Verder blijkt dat 65 procent voldoende doet aan reiniging en desinfectie. Tenslotte besteedt 59 procent genoeg aandacht aan temperatuurbeheersing tijdens bereiding en opslag van voedsel.

De Keuringsdienst van Waren controleerde in 1999 vooral op de genoemde prioriteitspunten, temperatuurbeheersing tijdens bereiding, opslag en reiniging en desinfectie en voorkoming van kruisbesmetting. De keuringsdienst is niet tevreden met de bereikte resultaten, omdat de hygiënecode voor de horeca al in 1996 is geïntroduceerd. Desondanks zijn in 1999 diverse waarschuwingen en processen-verbaal uitgedeeld. De keuringsdienst voerde inspecties uit bij 20.879 bereidende foodbedrijven, waar snackbars en cafetaria’s onder vallen. Daarvan kregen er 10.674 een waarschuwing. Ook kregen 1333 bedrijven een proces-verbaal. Uitgesplitste cijfers over cafetaria’s en snackbars maakt de Keuringsdienst van Waren niet meer, aldus woordvoerder Bert Hendriks.

Reageer op dit artikel