nieuws

Skiën bij 40 graden Celsius in oliestaat Dubai

Horeca

Ondanks temperaturen van ver boven de veertig graden Celsius moet volgend jaar zomer een enorm grote skipiste in bedrijf zijn in het zonnige Dubai. In het toeristische oliestaatje in het Midden-Oosten verrijst de derde grootste overdekte skihal ter wereld. Daarmee krijgt het toeristische land er een opvallende attractie bij.

De skihal in het land veel luxe hotels wordt vierhonderd meter lang en kent een verval in hoogte van 62 meter. Het is de eerste overdekte skibaan in het Midden-Oosten en een pronkstuk van geldschieter sjeik Zayed. ‘Dubai heeft al veel te bieden, maar de overdekte skibaan zal één van de sleutelattracties worden van deze regio’, aldus projectleider Peter Walichnowski van bouwmaatschappij Majid Al Futtaim.

Reageer op dit artikel