nieuws

Slecht nieuws foodsector VS

Horeca

Het toonaangevende Amerikaanse onderzoeksbureau Technomic heeft de vooruitzichten voor de Amerikaanse foodsector naar beneden bijgesteld. De analisten voorspellen nu een krimp van de Amerikaanse markt in 2010 van 1,6 procent. Eerder voorspelden ze een krimp van 0,8 procent.

Slecht nieuws foodsector VS

De out-of-home-markt in de VS ontwikkelt zich slechter dan verwacht. Vooral de prestaties van de fast foodsector en de zakelijke markt vallen tegen. Consumenten gaan minder uit eten omdat ze zich toenemende zorgen maken over ontslag, of daadwerkelijk ontslagen worden.

,,Gezien de huidige dynamiek onder consumenten, verwachten we dat de industrie pas in 2011 of misschien zelfs 2012 terugkeert op het oude niveau,’’ aldus David Henkes van Technomic. Het herstel wordt volgens hem tegengewerkt door de zwakke vraag en door prijsdumping. Sectoren die het beter doen dan verwacht, zijn de foodservice in de supermarkten en de zorgcatering.

Reageer op dit artikel