nieuws

Sligro behaalt meer winst in 2006

Horeca

Het voedingsmiddelen- en supermarktbedrijf Sligro heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 62 miljoen euro, ruim een vijfde meer dan in 2005. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Sligro behaalt meer winst in 2006

Het winstcijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van analisten. De omzet steeg met 7,5 procent tot 1,6 miljard euro. Dit jaar verwacht Sligro een omzet van 2 miljard euro. Het bedrijf vindt het nog te vroeg om een winstprognose te geven, maar ‘ziet geen reden om aan te nemen dat de markt in 2007 een terugval zal laten zien’.

Overnemen

Sligro’s eigen marktpositie wordt volgens het bedrijf gekenmerkt door het succes van de nog om te bouwen Edah-supermarkten. De ombouw van de winkels brengt dit jaar 5 miljoen euro aan extra kosten met zich mee.

Sligro en branchegenoot Sperwer nemen ieder tachtig Edah-winkels over van Laurus. Sligro verwacht de ombouw van deze winkels naar de eigen formules Em-Té, MeerMarkt en Golff binnen het budget van 80 miljoen euro te kunnen voltooien.

Opgaande lijn

In het vierde kwartaal openden twaalf tot Em-Té omgebouwde winkels hun deuren. Deze droegen ruim 14 miljoen euro bij aan de omzet, 40 procent meer dan de gemiddelde omzet die ze behaalden als Edah-winkel in dezelfde periode in 2005. Sligro verwacht deze opgaande lijn vast te kunnen houden.

Sligro wil een dividend uitbetalen van 1,15 euro per aandeel. Een jaar eerder werd 1 euro per aandeel aan de aandeelhouders betaald. Daarnaast kondigde het bedrijf een aandelensplitsing aan om de verhandelbaarheid te verhogen. Het voorstel is om twee nieuwe aandelen uit te geven voor elk oud aandeel. Het is de vierde splitsing sinds de beursgang van Sligro in 1989.

Reageer op dit artikel