nieuws

Sligro neemt VEN over

Horeca

Sligro Food Group neemt VEN Groothandelcentrum over. Dat maakte de directie vrijdagmiddag om 12.00 uur bekend in een persconferentie. De koopsom van de aandelen bedraagt 36,5 miljoen euro.

Sligro neemt VEN over

De omzet van Sligro stijgt daarmee van 1,36 naar circa 1,6 miljard euro. Het aantal medewerkers stijgt met zo’n 950 man tot ongeveer 4.000. VEN exploiteert vijf Ven Internationale Versmarkten (Diemen, Rotterdam, Den Haag, Cuyk, Alkmaar), een tweel VEN Groothandelcentra (Den Haag, Haarlem) en een aantal Ven IJsland en Foodservice-activiteiten (Amsterdam, Naarden, Barendrecht, Den Haag).

Daarnaast heeft het bedrijf uit Amsterdam een belang van 75 procent in groothandelaar Pébé Food in Almelo en behoort de traiteur Maison Niels de Veye ook tot de groep. VEN behaalde in 2003 een winst van 2 miljoen euro bij een omzet van 235 miljoen euro.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa, aldus Sligro vrijdag. Beide bedrijven verwachten dat de transactie in september definitief rond komt.

De overname heeft volgens Sligro geen gevolgen voor de medewerkers van VEN. Bovendien blijft de leiding van het bedrijf in dezelfde handen. Sligro zegt met de nieuwe aanwinst de tweede plaats op de Nederlandse markt te verstevigen en daarmee voldoende tegenwicht te kunnen bieden aan de concurrenten, voornamelijk multinationals.

Reageer op dit artikel