nieuws

Slippens wilde Jumbo overnemen

Horeca

VEGHEL – Sligro heeft een poging gedaan om Jumbo in te lijven, maar kwam van een koude kermis thuis. Volgens topman Abel Slippens van Sligro wil de familie Van Eerd zijn bedrijf onder geen beding verkopen.

Slippens wilde Jumbo overnemen

Dat zegt Slippens in een interview met de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB). De topman reageert bijzonder luchtig op de vraag of hij contact heeft met Jumbo – eveneens gevestigd in Veghel – over een overname. ‘Ja, in het dorp of in een winkel. Laatst was ik toevallig met Carel van Eerd in dezelfde winkel om een nieuw colbert te kopen. Ik zei: Karel, als we er twee kopen, dan kunnen we korting bedingen. Dat ging niet door, want ik kon geen goed colbert vinden. Nee, de familie Van Eerd wil Jumbo niet verkopen. Ik heb het wel eens gevraagd.’

In het interview dat Carel van Eerd deze week gaf ter gelegenheid van zijn vijftigjarige jubileum als directeur van Van Eerd Groep en Jumbo Supermarkten, gaat hij in op de interesse in zijn bedrijf. ‘We zijn zo vaak in verleiding gebracht om de zaak te verkopen, en niet altijd even netjes kan ik je zeggen. Maar ik heb steeds halsstarrig geweigerd.’

Reageer op dit artikel