nieuws

Sluiting kroegen bij vondst wapens

Horeca

Amsterdamse horecagelegenheden waar wapens gevonden worden, riskeren voortaan sluiting op last van de burgemeester. Althans als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Het college wil hiervoor een bepaling opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), zo bleek woensdag.

Reden zijn de regelmatige vondst van wapens in Amsterdamse horecagelegenheden. Op dit moment kan de gemeente daar niet tegen optreden. Dat bleek bijvoorbeeld eind vorig jaar, toen de politie bij een controle van een coffeeshop ontdekte dat de eigenaar van de zaak een wapen bij zich had.

De hoofdstedelijke horeca heeft volgens de gemeente al met het plan ingestemd door zelf gedragsregels op te stellen waarin staat dat er geen wapens in de horeca gevonden mogen worden.

Reageer op dit artikel