nieuws

Snackkoerier nr. 10 2001

Horeca

Er is veel onbekendheid in de snackbranche over regels uit de Winkeltijdenwet, een interview met Stephan Bal over opleidingen in de fastfood en een ijsspecial.

Veel onbekendheid over regels Winkeltijdenwet

Cafetaria’s en ijssalons die onder artikel 10 van het Vrijstellingenbesluit vallen, moeten drie dagen per jaar om 19.00 uur de deuren sluiten: 4 mei, Goede Vrijdag en 24 december. Deze regel uit de Winkeltijdenwet geldt al sinds 1996 maar is bij velen onbekend, zo bleek eerder deze maand.

‘Hoogste tijd om opleidingen voor fastfoodsector aan te pakken’

In opdracht van het ministerie stelt Het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs Horeca Toerisme Voeding (LOB HTV) voor het horecavak inhoud en niveau van kwalificaties vast. Manager Stephan Bal legt uit wat het LOB HTV kan en wil betekenen voor de fastfoodbranche.

Exclusief cranberry-ijs op Terschelling

De Wigwam in West-Terschelling is een van de snackbars die sinds enkele weken Terschellinger cranberry-ijs verkoopt. Dit exclusieve product wordt gemaakt door melkveehouder Cor Langerak die in januari op zijn boerderij in het nabijgelegen dorpje Hee een ijsmakerij opende.

‘Kennis delen versterkt de branche’

Johan Rikken is in het dagelijks leven vaktechnisch manager binnen de ijsdivisie van de Grobak-holding , met als thuisbasis bakkerij- en ijsgrondstoffengrossier Brobanka in Zevenaar. Daarnaast is hij secretaris van het in Wageningen gevestigde IJscentrum. Met hart en ziel zet hij zich in voor de frisse lekkernij.

Reageer op dit artikel