nieuws

Sneeuwalarm Oostenrijkse hotels

Horeca

Hevige sneeuwval in Oostenrijk teistert vele Nederlandse toeristen in het Alpengebied. In Tirol is een sneeuwalarm nu gevarenniveau vier op een schaal van vijf is bereikt. In Windischgarsten is een hotel ontruimd vanwege instortingsgevaar.

Sneeuwalarm Oostenrijkse hotels

Dat meldt het AD. Het openbare leven in Oostenrijk en Zuid-Duitsland is volledig ontwricht. Wegens zijn afgesloten, openbaar vervoer is lam gelegd en in wintersportgebieden heerst groot lawinegevaar. Daken van hotels dreigen door de enorme sneeuwmassa te bezwijken.

Op sommige daken ligt meer dan twee meter sneeuw. De voorspelde dooi-inval en regen de komende week dreigt de zaak te verslechteren. Door het regenwater wordt de sneeuw op de daken twee keer zo zwaar.

Een hotel in het Opper-Oostenrijkse plaatsje Windischgarten is ontruimd nadat het plafond dreigde in te storten door de sneeuwberg. Het onder Nederlanders erg populaire Bad Ischgl is compleet van de buitenwereld afgesloten. De ANWB verwacht dat vrijdag grote groepen Nederlanders de sneeuwpistes in de Alpen opzoeken voor een wintersportvakantie.

Reageer op dit artikel