nieuws

SnowWorld wil beursnotering

Horeca

Indoorskibedrijf SnowWorld, jaarlijks goed voor een horecaomzet van ruim 20 miljoen euro, heeft grote plannen. Het bedrijf wil een beursnotering en nieuwe aandelen uitgeven. Met de opbrengst van de beursgang wil SnowWorld tien nieuwe vestigingen financieren.

SnowWorld wil beursnotering

De emissie van de beursgang moet SnowWorld tussen de vijftig en 75 miljoen euro opleveren, zo meldt het Algemeen Dagblad. Daarnaast wil het sneeuwbedrijf nieuwe aandelen uitgeven, die goed zijn voor een opbrengst van tussen de 25 en vijftig miljoen euro.

Schoonzoon Poetin
De nieuwe vestigingen van SnowWorld, in ons land actief in Zoetermeer en Landgraaf, komen in het buitenland. Zo gaat in oktober in Barcelona een vestiging open. Met diverse andere steden, waaronder Parijs, Marseille en Moskou, is SnowWorld in gesprek. Voor Moskou is de schoonzoon van president Poetin de voornaamste kandidaat om de zaak te runnen.

Hol van de leeuw
‘Wij kunnen met een aparte leasure-bv onze kennis aan de man brengen. Ik zie ons zelfs in de Alpen aan de slag gaan. Als in het hol van de leeuw één skioord over de streep komt, zullen meerdere volgen om zo het winterseizoen op te rekken’, aldus oprichter Koos Hendriks van SnowWorld in het Algemeen Dagblad.

Hans Breukhoven
SnowWorld scoorde in 2005 met de zaken in Zoetermeer en Landgraaf een omzet van 21,2 miljoen euro. Dat is ruim 4 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor. Met een omzet van 21,2 miljoen euro staat SnowWorld op plaats 45 in de Misset Horeca Top-100, de ranglijst met grootste horecabedrijven van ons land. De bekende zakenman Hans Breekhoven is mede-eigenaar van SnowWorld.

Reageer op dit artikel