nieuws

‘Sociaal concept’ beste bij ontwerpwedstrijd

Horeca

Een dienblad als ziel van het horecabedrijf. Dat is de conclusie na de bekendmaking van de winnaar van de Satelliet Design Challenge 2007 op de Horecava in Amsterdam. ‘Persoonlijk dienblad’ van bedenker Frank Zoeter is het beste ontwerp en maakt daarmee een grote kans om uiteindelijk als een horecaconcept te worden gelanceerd.

‘Sociaal concept’ beste bij ontwerpwedstrijd

Maar zover is het nog niet. Eerst zal het ontwerp te zien zijn op een speciale stand bij Bar:nl, de vooruitstrevende beurs die op 3 en 4 april wordt gehouden in de Convention Factory Amsterdam. ‘Persoonlijk dienblad’ werd door een vakjury met ontwerpers, architecten en de bekende bartender Ricardo Sporkslede gekozen uit acht genomineerde inzendingen bij de derde editie van de ontwerpwedstrijd van leverancier Satelliet.

Sociaal ontwerp
Het winnende ontwerp wordt de jury als een sociaal ontwerp gezien. In dit horecaconcept staat de gast centraal en heeft de gast invloed op de omgeving. Zo kunnen gasten een dienblad aanpassen door er bijvoorbeeld foto’s of teksten aan toe te voegen. Dit dienblad wordt gebruikt bij het runnen van het horecabedrijf, zodat de boodschap van de gast wordt uitgedragen.

Afgestudeerd
Verantwoordelijk voor dit opvallende ontwerp is Frank Zoeter. Zoeter studeerde onlangs af aan de Technische Universiteit Delft, richting Architecture en Modernity. Tweede bij de wedstrijd werd het concept ‘B E’ van Bram Heijnen en Ellen Rubel. Bij dit concept staat zien en gezien worden centraal. Als derde beste ontwerp werd ‘Jenever’ van Sietske van Loon uitgeroepen. Haar interieurconcept spitst zich toe op de verjonging van jenever als drankje onder jongeren.

Rollenbollen
Volgens Satelliet-directeur Eric Roest moest de jury flink discussiëren om tot een uiteindelijke winnaar te komen. ‘De beste drie bepalen was eenvoudig. Maar over de volgorde werd flink gediscussieerd. Ik heb juryleden over elkaar zien rollenbollen. Je hebt enerzijds ontwerpers die gaan voor creativiteit. Anderzijds heb je te maken met functionaliteit, wanneer je het horecaconcept in de praktijk wil uitvoeren’, aldus Roest.


Het winnende concept van Frank Zoeter op één van de presentatieborden.

Reageer op dit artikel