nieuws

Sodexho levert boodschappen op werkplek

Horeca

Boodschappen doen op de werkplek. Als het aan cateraar Sodexho ligt, is het binnenkort heel gewoon. Sodexho heeft HomeRun, leverancier van gemaksdiensten en -producten, overgenomen. Sodexho verwacht dat veel bedrijven interesse hebben in de zogeheten So Easy Servicepunten.

Sodexho levert boodschappen op werkplek

‘Er is vraag naar gemaksdiensten op de werkvloer’, zegt woordvoerder Jeroen Stok van Sodexho in het Nederlands Dagblad. ‘Bedrijven willen meer diensten aanbieden voor werknemers die een gejaagd bestaan leven.’

Sodexho probeert al langer additionele diensten aan te bieden aan werknemers, maar dat verloopt tot nu toe niet geweldig. HomeRun werkt onder meer al samen met Albert Heijn, C1000, stomerijketen Palthe en Odin – leverancier van biologische levensmiddelen als fruit, groente en vlees. HomeRun is al actief in kantoren van onder meer Amev, Fortis, Shell en Dow Chemicals.

Internetsysteem
De honderden bedrijfskantines die Sodexho dagelijks bedient, zijn allemaal potentiële So Easy servicepunten. Personeel kan vanaf de werkplek via ‘een geavanceerd internetsysteem’ de dagelijkse boodschappen bestellen en die aan het einde van de dag ophalen.

De service vermindert het jachtige bestaan van de gemiddelde werknemer, zegt Stok. ‘Het So Easy Servicepunt heeft een positief effect op de werknemers en draagt bij aan goed werkgeverschap.’

Reageer op dit artikel