nieuws

Soepketen van Leger des Heils niet ondenkbaar

Horeca

Het is niet ondenkbaar dat het Leger des Heils binnen afzienbare tijd over een keten van meerdere soepzaken beschikt. De eerste zaak in Ede, genaamd Soep, is een maand open en draait voortvarend.

Soepketen van Leger des Heils niet ondenkbaar

Wanneer de zaak in Ede een succes wordt, dan start het Leger des Heils op meer plaatsen met deze formule. Dat meldt Out-of-Home. Het Leger des Heils probeert met Soep daklozen klaar te stomen voor een loopbaan in de maatschappij. Bij de zaak in het centrum van Ede kunnen ze het werkritme weer oppakken en werkervaring opdoen. Vijf cliënten van de liefdadigheidsorganisatie hebben een fulltime functie in het bedrijf.

‘We hoeven niet per se wint te maken. We hebben geen targets van zoveel koppen soep per week of zoveel broodjes per week, Het gaat er hier om de deelnemers weer op weg te helpen’, aldus bedrijfsleider Hank Nijkamp.

Vriendelijk geprijsd
Nijkamp merkt op dat de drempel voor sommige gasten nog wat hoog is, mede vanwege het logo van ‘het leger’ op de pui. ‘Je ziet mensen kijken, kunnen we daar nu wel naar binnen of niet? Als we dat zien, gaan we altijd even naar buiten om te zeggen dat de zaak geopend is.’

De producten bij Soep zijn vriendelijk geprijsd. Een kop soep kost 3,50 tot 3,75 euro. De tien belegde broodjes variëren in prijs van twee tot 2,20 euro. De broodjes met salade kosten 2,30 euro. De vlaaipunten zijn twee euro. Voor een kop koffie of een kop thee moet de bezoeker 1,25 euro neertellen.

Reageer op dit artikel