nieuws

Sommelier opgepakt bij glasbak

Horeca

Restaurant In Den Doofpot in Leiden is het slachtoffer geworden van een wel heel vreemde regel. De gemeente Leiden trok een nieuw konijn uit de regelhoed en pardoes werd de sommelier van het restaurant opgepakt bij een glasbak.

Wat is er aan de hand? Sommelier Cees Groote gooide lege wijnflessen in de daarvoor bestemde glasbakken. Hij werd daarbij aangesproken door medewerkers van de Stadstoezicht. Deze sommeerden Groote direct te stoppen met het gooien van lege flessen in de glasbak.

‘Terwijl ik hun netjes mijn papieren liet zien, waarom werd gevraagd, zeiden ze dat ik tegenwerkte en dat ik meteen mee moest naar het politiebureau. Ook de lege flessen moesten mee. Ik werd nog net niet in de boeien geslagen’, aldus Groote in De Telegraaf.

Volgens een woordvoerster van de gemeente heeft In Den Doofpot verzuimd een contract met de gemeente af te sluiten voor het gooien van flessen in een openbare glasbak. ‘Omdat ik hier in de Leidse binnenstad geen plek heb voor een eigen glasbak, heb ik hierover regelmatig contact met de gemeente. Maar dit is mij nog nooit verteld. We brengen al sinds 1997 dagelijks lege flessen naar de glasbak. We hebben nog nooit gehoord dat dit niet mag’, aldus restauranteigenaar Anton Verschelling.

Reageer op dit artikel