nieuws

Spaanse horeca boycot rookverbod

Horeca

Het in 2006 ingevoerde, strenge rookbeleid in Spanje lijkt vooralsnog niet te werken. De antirookwet wordt door de Spaanse horeca massaal genegeerd. In sommige delen van het land is er zelfs een boycot tegen de wet.

Spaanse horeca boycot rookverbod

Volgens BN/DeStem is het ministerie van Volksgezondheid niet ontevreden over de resultaten van het eerste jaar, ondanks de boycot. ‘Het is het beste wat we in twintig jaar hebben bereikt op het gebied van de volksgezondheid’, aldus minister Elena Salgado.

Negeren

Minister Salgado heeft harde kritiek op de plaatselijke en regionale overheden, die moeten toezien op naleving van de wet die op 1 januari 2006 is ingegaan. Vooral de autonome regio’s Valencia en Madrid negeren het rookverbod massaal.

Besloten partijen

De deelregeringen van die deelstaten staan toe dat er in bedrijfskantines mag worden gerookt. Dat gebeurt ook bij bruiloften en besloten partijen. Salgado wil op korte termijn de controles op handhaving van de antirookwet verbeteren.

Reageer op dit artikel